lördag 11 februari 2012

CPAC 2012 - del 13: Rand Paul

Te-party-senatorn Rand Paul, som nyligen omtalats för att ha vägrat gå med på en kroppsvisitering av TSA-vakter - välkomnades förstås även han till CPAC. Här är talet:



Rand Paul inledde med att ställa frågan om Obama hatar alla rika, eller bara de som inte ger honom pengar? Rand påpekade sedan Obamas dubbelmoraliska inställning eftersom denne å ena sidan låtsas ogilla rika, medan han å andra sidan tycks gilla rika demokratiska kampanjdonatörer väldigt mycket. Inte minst chefen för miljöföretaget Solyndra och många andra.

Den andra frågan Rand Paul ställde var om Obama hatade alla fattiga, eller om han bara hatade alla fattiga som hade jobb? Bensin- och matpriser går upp pg a att han förbjuder oljeborrning och byggande av nya oljeledningar - så man kan därför fråga sig om Obamas förkärlek till vindkraftverk inte är starkare än hans kärlek till de fattiga.

Reflekterar Obama någonsin över att ett land som lånar fyrtiofyratusen dollar per sekund är på väg mot ett stup? Skulder och välfärdsprogram kommer nu att sluka alla skatteintäkter i framtiden.

Obama har inte dåliga intentioner - men spelar ut korten på ett felaktigt sätt mot de rika - som faktiskt betalar mer skatt än fattiga. De rikaste 10% betalar mer än 70% i inkomstskatt. En rättvis skattesats skulle innebära mindre skatt för de rika. De rika och den övre medelklassen betalar i princip nationens hela inkomstskatt.

Det ironiska är att medan Kina börjar förstå att kapitalism faktiskt fungerar - så går Obama motsatt väg. Detta val är det dags att ändra kurs.

USA:s frihet bygger på tron på individuell frihet - om den amerikanska drömmen dör, så dör nationen. Friheten är inskriven i- och beskyddad av konstitutionen. I Washington DC söker dock politiker från båda partier mer av skattebetalarnas pengar. USA:s skuldkris är på väg - och den kommer snabbt, något även det republikanska partiet måste vakna upp inför. Man behöver en ledare som förstår situationen och kan föra nationen tillbaka till den övervinnande optimism Ronald Reagan en gång representerade.

Kort reflektion: Rand Paul höll ett enkelt med träffande tal, där han genom en rad frågeställningar tecknade en bild av en mycket aningslös president som ständigt lyckas göra fel - oavsett om det handlar om rika eller fattiga. Ett tal vars budskap förstås helt och hållet gick hem på CPAC.

Se även tidigare inlägg:

CPAC 2012 - del 12: Allen West 20120211

Inga kommentarer: